Nem is túl régen találkoztam először a tönkölybúza kenyérrel, de ami számomra is nagyon meglepő, hogy azóta is szívesen fogyasztom, fogyasztjuk.
Azért nagydolog az, hogy a tönkölybúza kenyér nálam is elfogy, mert előtte semmilyen egyéb nem fehér kenyeret nem ettem meg. Nem tudom, hogy én változtam hirtelen nagyot, vagy a tönkölyliszt kenyér az oka, de azóta más kenyérkülönlegességek is bekerültek az étrendembe és nagyon kellemes ez az új változatosság a számomra.
A tönkölyliszt kenyér, mint megtudtam, az egyik legegészségesebb a kenyérfélék közül, mivel a tönkölylisztben nagyon sok könnyen felszívódó vitamin van, rendkívül magas a fehérjetartalma és a keményítő és cukortartalma e mellett olyan alacsony, hogy még a cukorbetegek is fogyaszthatják olykor.
Hozzám a páromon keresztül jutott el, és bár milyen ciki is, be kell, valljam, ha lett volna itthon folyamatosan másik kenyér, lehet, soha meg sem kóstolom. Ő a kandida elleni küzdelemben használta ezt a kenyeret, melyet még a legszigorúbb diétába is be lehet illeszteni olykor-olykor, ami nem kis dolog, hiszen ő közel fél évig, szinte semmit nem ehetett meg.
Én, mint az egészséges életmódot nem igazán követő, fiatal, de régimódi ember, azt kell, mondjam, hogy ezt a kenyeret és a tönkölylisztből készült egyéb termékeket is, bátran ajánlom mindenkinek!
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.